Seminarium i Sotenäs 26 juni om blå tillväxt och marin energi

Inbjudan från Sotenäs till seminarium 26 juni kl 9 – 16.30

Det pågår en massiv omställning av energisystemet runt om i hela världen. En omställning med en stor potential för Bohuslän med sina förnybara resurser. För att nå lokal framgång i att göra lönsamhet av det hav, vind, sol och restprodukter ger krävs teknikutveckling, nya koncept, innovativa affärsmodeller och lösningar som bygger på samverkan. Det krävs entreprenörer som förstår potentialen, kapital som vågar samt regioner och kommuner som kliver fram och skapar rätt förutsättningar. Allt det finns i Bohuslän.

Den 26 juni har vi samlat företagare och företrädare för den nya energibranschen för att ge Dig en uppfattning om vad som är på gång. Det blir såväl global trendspaning som exempel på lokala satsningar från företag och kommuner. Vårt mål är att du ska bli inspirerad och få tankar om vad satsningarna kan innebära för Dig. Varmt välkommen till årets mest energigivande dag för näringslivet i Bohuslän. I programmet ser du våra intressanta föreläsare!

På programmet står bl.a. föredrag om marin energi, biogas kopplat till marint restavfall samt en presentation av det maritima klustret i Västra Götaland. Här är några punkter på dagordningen:

Waves 4 power Ulf Lindelöf, Waves4Power

Riskkapital, en viktig byggsten i företagets utveckling Per Nordberg, Fouriertransform

Maritima klustret i Västra Götaland – vad är det? Susanne Lindegarth, Göteborgs Universitet

 Vågkraft, världens största anläggning finns i Bohuslän  Mats Leijon, Seabased

 Elproduktion från tidvatten- och havsströmmar  Anders Jansson, Minesto

 Biogasanläggning i Sotenäs Bengt Gunnarsson, Rena Hav

Anmälan till: succkie.gunnarsson@sotenas.se,
0523‐66 45 84 eller 070‐312 45 84

Publicerad i Uncategorized

Nätverka på Linkedin

Gå med i gruppen på Linkedin för Maritima klustret i Västsverige. Nätverka och diskutera med andra inom den maritima sektorn.

Prenumerera

Prenumerera på nyhetsbrev från maritima klustret.
Namn

E-post

Lämna följande fält tomt