Mat från havet i fokus när White Guide flyttar till Västkusten

Den 6 mars 2017 hålls White Guide Gala, den svenska restaurangnäringens stora årliga evenemang som detta år flyttar till Göteborg.

White Guide Gala är ett tillfälle för hela restaurangbranschen att samlas kring, och hylla, sina mest lysande stjärnor från norr till söder. Sedan 2005 har den svenska gastronomins finaste utmärkelser delats ut till branschens begåvningar på en stor festtillställning i Stockholm, senast på Kungliga Operan. Nu är det dags att dra västerut. White Guide Gala 2017 kommer därför att hållas i Göteborg.

– Många reser till Göteborg för matens skull och våra krögare har varit mycket framgångsrika. Det gör oss stolta och glada att välkomna White Guide-galan hit för första gången, säger Camilla Nyman, VD för Göteborg & Co.

Göteborg och Västerhavet finns även på  trendseminarium, som hålls samma dag på och i samarbete med Chalmers Tekniska Högskola. Temat är Mat från havet och bland annat kommer vi att fokusera på ”Det Gröna från det Blå”, allt det vegetariska som den marina miljön har att bjuda på.

– I samband med det kommer vi att visa kockar och andra intresserade vilka väldiga outnyttjade närings- och smakresurser som gömmer sig under ytan”, säger Lars Peder Hedberg, White Guides publisher. Det blir en blandning av vetenskap och praktik med nya superintressanta råvaror, som kommer att förgylla våra måltider framöver.- Havet och allt som kommer därifrån är kanske det första man förknippar med Västsverige. Därför passar nästa års tema med råvaror från havet vår region så perfekt, säger Fredrik Lindén, VD för Turistrådet Västsverige.

Mer info och pressmeddelande här>>

Publicerad i Blå tillväxt, Marin bioteknik, Marin turism, Marina livsmedel, Uncategorized

Nätverka på Linkedin

Gå med i gruppen på Linkedin för Maritima klustret i Västsverige. Nätverka och diskutera med andra inom den maritima sektorn.

Prenumerera

Prenumerera på nyhetsbrev från maritima klustret.
Namn

E-post

Lämna följande fält tomt