Maritima frågor i Almedalen

Årets Almedalsvecka äger rum 29 juni till 6 juli. Onsdag 2 juli kl 830-930 anordnas ett seminarium om den nationella maritima strategin i den Västsvenska Arenans lokaler på Högskolan Gotland. Rubriken för seminariet är Fler jobb och företag genom den nationella maritima strategin? 

Syftet med seminariet är att få till en diskussion som handlar om hur strategin, som är klar i slutet av 2014, kan omsättas i konkreta åtgärder som leder till nya jobb och hållbar maritim utveckling. 

Följande personer deltar i seminariet:
Ingela Bendrot, statssekreterare, Näringsdepartementet. Ingela bendrot är ansvarig i regeringen för att ta fram en nationell maritim strategi.

Björn Risinger, GD, Havs och vattenmyndigheten (HaV). HaV kommer att persentera en färsk rapport om de maritima verksamheternas omfattning i svenska havsområden.

Maria Dahl Torgerson, kommunikationschef Vinnova. Vinnova har ett engagemang i miljöteknik, testbäddar och innovationsprocesser med relevans för maritima området.  

Claes Berglund, Director Public Affairs & Sustainability , Stena AB.

 Matthias Rust, WWF, sjöfart och maritima frågor.

Välkomna till Högskolan Gotland, lokal E31, onsdag 2 juli kl 0830-0930

 

 

Publicerad i Uncategorized

Nätverka på Linkedin

Gå med i gruppen på Linkedin för Maritima klustret i Västsverige. Nätverka och diskutera med andra inom den maritima sektorn.

Prenumerera

Prenumerera på nyhetsbrev från maritima klustret.
Namn

E-post

Lämna följande fält tomt