Seminarium 3 februari, kl 10.00-14.30
Varför är det hälsosamt att äta sill?

Seminarium 3 februari - Varför är det hälsosamt att äta sill?

Marina livsmedel är ett av kunskapsområdena inom Maritima Klustret i Västsverige. Varje år arrangerar vi ett par temadagar och den 3 februari är det dags igen. Denna dag sätter vi sillen i fokus. Temadagen är öppen för alla men riktar sig främst till matproducenter eller till dig som arbetar med kostrådgivning.

Hur kan vi höja värdet på våra marina råvaror genom att dra nytta av kunskapen kring hälsoeffekter? Vad kan man skriva på förpackningen? Detta är några av de frågor som kommer att diskuteras.
Temadagen är kostnadsfri. Begränsat antal platser. Anmäl dig med namn, organisation och telefonnummer till livsmedel@maritimaklustret.se senast den 31 januari, 2017. Vi återkommer med information om lokal. Seminariet kommer att hållas i Göteborg.

 

Preliminärt program

09.30-10.00 Kaffe

10.00 – 10.10 Inledning
Ann-Sofie Sandberg, Chalmers
10.10 – 10.45 Sill och kroppsvikt
Bli slank av sill
Ann-Sofie Sandberg, Chalmers
Sill under graviditeten påverkar vikten hos avkomman
Sahlgrenska Akademin
11.00 – 12.00 Sill och fet fisk till småbarn minskar risken för allergi
Karin Jonsson, Chalmers
Äta sill – Hur speglas det i blodet?
Alastair Ross, Chalmers
Ät sill och bygg muskler
Ann-Sofie Sandberg, Chalmers
12.00 – 13.00 Lunch
13.00–13.15 Vad får man skriva på förpackningen?
Ingrid Undeland, Chalmers
13.15 – 14.30 Workshop
Hur kan företagen dra nytta av kunskapen? Vad är hindret?

Hur ska man få den unga generationen att gilla sill?
14.00 – 14.30 Kaffe

Nätverka på Linkedin

Gå med i gruppen på Linkedin för Maritima klustret i Västsverige. Nätverka och diskutera med andra inom den maritima sektorn.

Prenumerera

Prenumerera på nyhetsbrev från maritima klustret.
Namn

E-post

Lämna följande fält tomt