Korruption och marina miljöregleringar

Sea and Society talks är en serie lunchseminarier som tar avstamp i FN:s hållbarhetsmål för 2030 och arrangeras av Göteborgs universitet. Seminarierna länkar samman mål 14 som rör havet och dess resurser med något av de övriga 16 målen. Tanken är att kort presentera pågående forskning men också bjuda in till diskussion och debatt om hur Göteborgs universitet och Chalmers kan bidra till att nå ett hållbart samhälle.

Korruption och marina miljöregleringar

Aksel Sundström, postdoktor verksam vid statsvetenskapliga institutionen, disputerade förra året på en avhandling som undersöker mutor i Sydafrikas marina fiskesektor. Han kommer att tala om vilka problem korruption medför i relation till behovet av effektiva miljöregleringar i den marina sektorn, samt utmaningarna med att stoppa det illegala fisket.

Seminariet hålls på engelska.

Datum: 10 november
Plats: Handels, sal C24
Tid: kl 11.50-13.00

Alla varmt välkomna!

Lunchmacka och dryck ingår om du anmäler dig senast 7 november.

Läs mer och anmäl dig här >>

Publicerad i Blå tillväxt, Havsförvaltning, Marin bioteknik, Marin energi, Marin turism, Marina livsmedel, Maritima operationer, Seminarium, Uncategorized

Nätverka på Linkedin

Gå med i gruppen på Linkedin för Maritima klustret i Västsverige. Nätverka och diskutera med andra inom den maritima sektorn.

Prenumerera

Prenumerera på nyhetsbrev från maritima klustret.
Namn

E-post

Lämna följande fält tomt