Hav, mat och turism – 1 november

marin turismVälkommen till ett öppet seminarium om marin turism den 1 november, Handelshögskolan, Göteborg.

Datum: 1 november, 2016
Tid: Kl 13.15-15.00
Plats: Vasagatan 1, hus J, vån 9, Handelshögskolan, Göteborg
Ingen föranmälan.

Möt de tre forskarna, Lucia Pizzichini, Chiara Rinaldi och Tommy Andersson som med olika ingångar studerar hav, mat och turism.

Seminariet kommer diskutera det mångfacetterade begreppet ”blue economy” genom en jämförelse mellan svenska och italienska kluster. På seminariet presenteras även forskningsprojektet FOODEV som undersöker hur vissa destinationer hittat en framgångsrik strategi för hållbar utveckling baserad på mat och gastronomi. Matfestivaler som potentiella turistattraktioner för lokal hållbar utveckling kommer att diskuteras med exempel från en sill festival i San Benedetto del Tronto, ett ostron festival i Grebbestad och en Musselfest i Lysekil.

Välkommen!

Publicerad i Blå tillväxt, Marin turism, Marina livsmedel, Uncategorized

Nätverka på Linkedin

Gå med i gruppen på Linkedin för Maritima klustret i Västsverige. Nätverka och diskutera med andra inom den maritima sektorn.

Prenumerera

Prenumerera på nyhetsbrev från maritima klustret.
Namn

E-post

Lämna följande fält tomt