Årets Skarpsill 2014 till Rökeriet i Strömstad

Svensk fisk och Kungsfenan, Swedish Seafood Award, har beslutat tilldela Årets Skarpsill 2014 till Rökeriet i Strömstad som på ett nytänkande sätt arbetar efter traditionella metoder med fokus på lokala råvaror. Man har på ett föredömligt sätt ett nära samarbete med det lokala fisket och arbetar med mottot ”bra mat måste få ta tid”.

Läs mer på: www.rokerietistromstad.se

Priset är på 30 000 kronor och delas ut 8 april i Göteborg i samband med Swedish Maritime Day på Svenska mässan. Juryns motivering för priset är: Rökeriet i Strömstad med restaurang, rökeri och fiskbutiker visar med sitt nytänkande på att det går att utveckla traditionella metoder med fokus på lokala råvaror. Genom samarbete med det lokala fisket kan man erbjuda ett de bästa lokala råvarorna som följer årstiderna. Produkterna från rökeriet med traditionella vedeldade ugnar bygger på ett genuint hantverk. Filosofin i restaurangen utgår från att ”bra mat ska få ta tid”.

Svensk Fisk (www.svenskfisk.se) arbetar med inspiration, information och utbildning i syfte att öka kunskapen om fisk och skaldjur. Kungsfenan arbetar med frågor kring havsmiljö, hållbart fiske och fiskgastronomi. Kungsfenan delade fram till år 2012 ut The Swedish Seafood Award, ett av världens viktigaste fiskpriser för Hållbart Fiske och Maritim Gastronomi.

 

Publicerad i Marina livsmedel

Nätverka på Linkedin

Gå med i gruppen på Linkedin för Maritima klustret i Västsverige. Nätverka och diskutera med andra inom den maritima sektorn.

Prenumerera

Prenumerera på nyhetsbrev från maritima klustret.
Namn

E-post

Lämna följande fält tomt